Ryba inna niż wszystkie
Zamierzamy połączyć bonito z botwiną i ziemniakami. Jak zawsze, będziemy przygotowywać wszystko w naszych naczyniach Masterpiece Collection, co pozwala nam przygotować rybę i ziemniaki w niskich temperaturach, bez konieczności dodawania do naczynia dodatkowej wody lub tłuszczu. W rezultacie zachowana zostaje maksymalna wartość odżywcza i podczas procesu gotowania nie powstają żadne toksyczne substancje.
Składniki (4 porcje):
• 2 filety bonito
• 1 kg ziemniaków
• 2 pęczki (lub 6 garści) botwiny
• 20 pomidorków koktajlowych
• 10 rzodkiewek
• pieprz
• oliwa z oliwek
Prygotowanie:
• Umieść ziemniaki w zimnym garnku i gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 20 minut, bez dodawania wody do garnka.
• Wyłącz płytę indukcyjną i dodaj botwinę. Skropić oliwą z oliwek.
• Zdejmij naczynie z płyty indukcyjnej i odłóż na bok, aby umożliwić dalsze gotowanie.
• Ułóż filetowane bonito, pomidory koktajlowe i rzodkiewki na zimnej patelni Z-FP2420-SC i gotuj w średnim cieple 160 ° C przez 2 minuty.
• Obniż temperaturę do 90 ° C i gotuj przez dodatkowe 15 minut.
• Wyłączyć płytkę indukcyjną i doprawić pieprzem i oliwą z oliwek.
• Podawać w porcelanie Rio.
Wskazówka od szef kuchni: jeśli nie dostaniesz bonito w lokalnym sklepie, zastąp je stekami z tuńczyka!
Polecam!
Ptera Gerić