Makaron orecchiette z grzybami
Dzięki innowacyjnej technologii URA wszystkie naczynia Masterpiece są całkowicie nieprzywierające, bez korozji, nie zawierają PTFE ani PFOA. Oznacza to, że w trakcie procesu gotowania nie powstają żadne toksyczne substancje!
Sprawdź koniecznie nasz przepis poniżej!
Składniki:
• 500 g grzybów (różne rodzaje)
• 500 g szparagów
• 100 g grzybów enoki
• 100 g groszku
• 50 g rukoli
• 100 g mascarpone
• 1 łyżka pesto
• pieprz
Przygotowanie:
• Na zimną patelnię Zepter Z-FP2828-LC lub Z-FP2838-LS/S dodaj szparagi, grubo posiekane grzyby, groszek, makaron orecchiette (w naszym przepisie w róznym kolorze) i całe grzyby enoki, nie dodawaj wody ani oleju, i przykryj.
• Gotuj na średnim ogniu 160 ° C przez 2 minuty, następnie obniż temperaturę do 90 ° C i gotuj przez dodatkowe 10 minut.
• Wyłącz źródło ciepła, odkryj patelnię i dodaj rucolę, pieprz, mascarpone i pesto.
• Podawaj w porcelanie Zepter Rio lub Flora.
Smacznego!
Szef kuchni,
Petra Geric