Okoń z warzywami
- Filet z okonia, 4 szt. x 200 g
- Szpinak, 100 g
- Brokuł, 300 g
- Kalafior, 300 g
- Pomidor, 2 szt.
- Papryka czerwona, 2 szt.
- Świeże zioła (wedle preferencji)
- Oliwa z oliwek, 0,5 dcl
- Granat, 1 łyżka
Przygotowanie:
• Do MixSy wrzuć paprykę, zioła i oliwę z oliwek, aby przygotować pesto.
• Na desce do krojenia Felix umieść filety z okonia, posyp szczyptą piepszu, dodaj szpinak, a następnie je zwiń w rolki.
• Włóż pomidory, brokuły, kalafior i okonia do zimnego owalnego grillera (Z-V3025Z), nie dodawaj żadnego oleju i wody. Przykryj i pozostaw na płycie indukcyjnej w średniej temperaturze przez pierwsze 3 minuty (w temperaturze 160 ° C), a następnie przez 10 minut w niskiej temperaturze 90 ° C.
• Polej pesto gotowe danie, podawaj w porcelanie Rio Black, skrop oliwą z oliwek i dodaj granat.
Smacznego!
Szef kuchni, Petra Gerić