Koszyk icon
Banner

Okoń z warzywami

Okoń z warzywami
Składniki (4 porcje):

- Filet z okonia, 4 szt. x 200 g
- Szpinak, 100 g
- Brokuł, 300 g
- Kalafior, 300 g
- Pomidor, 2 szt.
- Papryka czerwona, 2 szt.
- Świeże zioła (wedle preferencji)
- Oliwa z oliwek, 0,5 dcl
- Granat, 1 łyżka


Przygotowanie:

• Do MixSy wrzuć paprykę, zioła i oliwę z oliwek, aby przygotować pesto.
• Na desce do krojenia Felix umieść filety z okonia, posyp szczyptą piepszu, dodaj szpinak, a następnie je zwiń w rolki.
• Włóż pomidory, brokuły, kalafior i okonia do zimnego owalnego grillera (Z-V3025Z), nie dodawaj żadnego oleju i wody. Przykryj i pozostaw na płycie indukcyjnej w średniej temperaturze przez pierwsze 3 minuty (w temperaturze 160 ° C), a następnie przez 10 minut w niskiej temperaturze 90 ° C.
• Polej pesto gotowe danie, podawaj w porcelanie Rio Black, skrop oliwą z oliwek i dodaj granat.


Image-3.jpg


Smacznego!
Szef kuchni, Petra Gerić

Opublikowano: 30.03.2018 10:29:56 przez Zepter International | |
Kulinarny Świat Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.

Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka