Składniki:
1 kg mielonego twarogu
3 całe jajka
3 łyżki cukru
3 łyżki kaszy manny
1 łyżka proszku do pieczenia
3 jabłka
1 łyżeczka cynamonu
opcjonalnie rodzynki
Przygotowanie:
Mieszamy twaróg, całe jajka, cukier, kaszę mannę i proszek do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na ósemki lub szesnastki rozkładamy na dnio patelni królewskiej Z-2850B, wlewamy łyżkę wody, wylewamy masę serową, posypujemy cynamonem i przykrywamy pokrywą.
Podgrzewamy na małym źródle ciepła do połowy zielonego pola na termokontrolerze, po 6 min. wycieramy ręcznikiem papierowym skroploną na powierzchni pokrywy naczynia wodę, przykrywamy i po następnych 6 min. ponownie wycieramy pokrywę.
Zwiększamy temperaturę źródła ciepła do 3/4 zielonego pola i po 6 min. ponownie wycieramy skroploną wodę.
Po ok. 5 min. zdejmujemy ze źródła ciepła.
Pozostawiamy do ostygniecia i podajemy.
Smacznego!