Koszyk icon
Banner

Stek

Stek
Dobrej jakości stek nie wymaga mnóstwa przypraw i najlepiej jest przygotować go po prostu grillując. Fakt, że można jeść surowe steki w postaci carpaccio lub tatara świadczy o smaku, delikatności i wysokiej jakości. Alternatywnie, stek z grilla podawany jest najczęściej w całości z dodatkiem aromatycznych sosów lub cienko pokrojony sposobem "tagliata", co czyni go doskonałym dodatkiem do sałatek.

Aby nasze danie było jeszcze bardziej aromatyczne, zdecydowaliśmy się na sezonowany stek Aby uzyskać właściwości smakowe i delikatność  sezonowancyh steków, mięso musi być "sezonowane" przez kilka dni w kontrolowanych warunkach. Aby uzyskać taki efekt w domu, zalecamy używanie naszego systemu VacSy jako pojemnika do  sezonowania, pozwalając mięsu odpocząc przez kilka dni w zamkniętym szczelnie pojemniku. 

W naszych naczyniach kuchennych przygotowaliśmy kremowe puree ziemniaczane i grillowane warzywa, które będą dodatkiem do naszych  steków. Ten całkowicie zbilansowany posiłek jest lekkostrawny i pełen składników odżywczych, białek, witamin i włókien. Naczynia z kolekcji Zepter Masterpiece wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej 316L, w zaawansowanej technologii, charakteryzują się innowacyjną konstrukcją, dzęki czemu umożliwiają gotowanie bez wody i smażenie bez tłuszczu. Potrawy są zdrowsze, smaczniejsze, zachowują swoje naturalne aromaty, smaki, wartości odżywcze i biologiczne, a podczas procesu przygotowywania nie dochodzi do wytwarzania żadnych niebezpiecznych dla zdrowia substancji.

Składniki (na osobę):

- stek, ok 250 g
- 20 g cukinii
- 10 g szparagów
- 10 g dyni
- 20 g brokułów
- 150 g ziemniaków
- pesto z liści selera
- rozmaryn
- 1 g czarnego pieprzu



Przygotowanie:

- Umyj i pokrój warzywa, tak jak lubisz.
- Przykryj owalny griller Z-V3025Z i ustaw temepraturę na kuchence indukcyjnej 240 ° C. Pozostaw na 2 minuty.
- Wyłóż steki na patelni bez dodawania oleju, tłuszczu lub przypraw. Przykryj i obniż temperaturę do 90 ° C - grill będzie już wystarczająco gorący w tym momencie, aby uzyskać efekt grilla.
- Grilluj steki z każdej strony przez 2 minuty.
- Gdy stek będzie dobrze usmażony po obu stronach, dodaj rozmaryn i warzywa na grilla, przykryj i gotuj przez dodatkowe 5 minut w temperaturze 90 ° C.
- Zdejmij naczynie z kuchenki.
- Do naczynia Z-2030 dodaj ziemniaki i gotuj przez 20 minut w temperaturze 90 ° C, bez wody.
- Zmiksuj ugotowane ziemniaki, używając MixSy, ażdo momentu uzyskania kremowej konsystnecji, po czym dodaj pesto.
- Pokrój stek w sposób "tagliata" i dopraw do smaku pieprzem.
- Podawaj w porcelanie Imperial Gold.

Wskazówki szefa kuchni: pozwól, aby mięso odpoczęło przez kilka minut przed pokrojeniem i podaniem!

Image-3.jpg

Smacznego!
Szef kuchni Petra Gerić

Opublikowano: 31.07.2018 09:37:52 przez Zepter International | |
Kulinarny Świat Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.

Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka