Stek
Aby nasze danie było jeszcze bardziej aromatyczne, zdecydowaliśmy się na sezonowany stek Aby uzyskać właściwości smakowe i delikatność sezonowancyh steków, mięso musi być "sezonowane" przez kilka dni w kontrolowanych warunkach. Aby uzyskać taki efekt w domu, zalecamy używanie naszego systemu VacSy jako pojemnika do sezonowania, pozwalając mięsu odpocząc przez kilka dni w zamkniętym szczelnie pojemniku.
W naszych naczyniach kuchennych przygotowaliśmy kremowe puree ziemniaczane i grillowane warzywa, które będą dodatkiem do naszych steków. Ten całkowicie zbilansowany posiłek jest lekkostrawny i pełen składników odżywczych, białek, witamin i włókien. Naczynia z kolekcji Zepter Masterpiece wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej 316L, w zaawansowanej technologii, charakteryzują się innowacyjną konstrukcją, dzęki czemu umożliwiają gotowanie bez wody i smażenie bez tłuszczu. Potrawy są zdrowsze, smaczniejsze, zachowują swoje naturalne aromaty, smaki, wartości odżywcze i biologiczne, a podczas procesu przygotowywania nie dochodzi do wytwarzania żadnych niebezpiecznych dla zdrowia substancji.
Składniki (na osobę):
- stek, ok 250 g
- 20 g cukinii
- 10 g szparagów
- 10 g dyni
- 20 g brokułów
- 150 g ziemniaków
- pesto z liści selera
- rozmaryn
- 1 g czarnego pieprzu
Przygotowanie:
- Umyj i pokrój warzywa, tak jak lubisz.
- Przykryj owalny griller Z-V3025Z i ustaw temepraturę na kuchence indukcyjnej 240 ° C. Pozostaw na 2 minuty.
- Wyłóż steki na patelni bez dodawania oleju, tłuszczu lub przypraw. Przykryj i obniż temperaturę do 90 ° C - grill będzie już wystarczająco gorący w tym momencie, aby uzyskać efekt grilla.
- Grilluj steki z każdej strony przez 2 minuty.
- Gdy stek będzie dobrze usmażony po obu stronach, dodaj rozmaryn i warzywa na grilla, przykryj i gotuj przez dodatkowe 5 minut w temperaturze 90 ° C.
- Zdejmij naczynie z kuchenki.
- Do naczynia Z-2030 dodaj ziemniaki i gotuj przez 20 minut w temperaturze 90 ° C, bez wody.
- Zmiksuj ugotowane ziemniaki, używając MixSy, ażdo momentu uzyskania kremowej konsystnecji, po czym dodaj pesto.
- Pokrój stek w sposób "tagliata" i dopraw do smaku pieprzem.
- Podawaj w porcelanie Imperial Gold.
Wskazówki szefa kuchni: pozwól, aby mięso odpoczęło przez kilka minut przed pokrojeniem i podaniem!
Smacznego!
Szef kuchni Petra Gerić