Sałatka warzywna z WOKA
Mango to soczysty i aromatyczny owoc, pochodzący z Azji Południowo-Wschodniej, i bogaty w składniki odżywcze. W dzisiejszych czasach można kupić mango przez cały rok w większych supermarketach. Mango jest bogate w witaminę A i beta-karoten, które chronią przed nowotworami, a także witaminy C i E, znane ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Dodatkowe korzyści to również lepsze trawienie, wzrok i pamięć!
Dodaj boski smak mango do sałatek lub innych potraw, aby nadać egzotyczngo tonu swojej potrawie! Oto co zrobiliśmy w naszym przepisie.
Składniki (dla 4 osób)
- 400 g makaronu ryżowego
- 40 g mango
- 40 g cukinii
- 40 g rzodkiewki
- 40 g pomidorów cherry
- 40 g kalafiora
- 40 g czerwonej papryki
- 40 g zielonej papryki
- 40 g kapusty
- 8 łyżeczek oleju sezamowego
- 8 łyżeczek sosu sojowego
- czarny pieprz
- kiełki
- orzechy włoskie
Przygotowanie:
- Dodaj paprykę (najpierw czerwoną, potem zieloną), mango, kalafior, cukinię i sos sojowy do zimego woka.
- Przykryj wok, ustaw na płycie indukcyjnej i gotuj przez 15 minut w temperaturze 90 ° C.
- Dodaj rzodkiewkę, pomidorki cherry i kapustę, a następnie przykryj jeszcze raz i gotuj przez jeszcze 15 minut w temperaturze 90 ° C.
- Dodaj makaron ryżowy, orzechy włoskie i olej sezamowy. Wymieszaj
- Podawaj w porcelanie Imperial Gold Bordeaux.
Zepter Wok jest idealny do przygotowywania potraw azjatyckich i tradycyjnych (pieczeni, zup warzywnych, potraw gotowanych na parze i dań smażonych). Co ważniejsze, nasz wok umożliwia gotowanie żywności w zdrowy i bezpieczny sposób. Ugotowaliśmy warzywa bez wody i oleju oraz w niskiej temperaturze, dzięki czemu mogliśmy wykorzystać wszystkie naturalne soki warzywne, które są bogate w witaminy, ale jednocześnie i małokaloryczne. Podobnie jak wszystkie nasze naczynia Masterpiece, Wok jest wykonany z najwyższej jakości metalu 316L, co gwarantuje, że podczas gotowania nie zostaną uwolnione żadne toksyczne, szkodliwe dla zdrowia substancje.
Możesz oficjalnie rozpocząć swoją kulinarną podróż!
Szef kuchni Petra Gerić