Koszyk icon
Banner

Kanapka z wołowiną

Kanapka z wołowiną
Prawdopodobnie nie bylibyście pod wrażeniem, gdybyśmy zaproponowali Wam kanapkę na obiad, prawda? Ten przepis sprawi, że na pewno zmienicie zdanie! Do przygotowania naszej kanapki z wołowiną potrzebny będzie dobrej jakości stek rib eye i odrobinę cierpliwości, ponieważ pokażemy Wam również, jak przygotować domowej roboty focaccię!

Ten posiłek to wspaniały, lecz okazjonalny dodatek do twojej diety. Wołowina jest bogata w selen, cynk, fosfor i żelazo, a także jest doskonałym źródłem potasu, magnezu i witamin z grupy B.

Naczynia Zepter Masterpiece  wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej 316L, zaawansowana technologia i innowacyjna konstrukcja, umożliwiają gotowanie bez wody i smażenie bez tłuszczu. Jedzenie jest zdrowsze, ale smaczniejsze, zachowuje swoje naturalne aromaty, smaki, wartości odżywcze i biologiczne, w trakcie obrobki termicznej nie dochodzi do wytwarzania żadnych niebezpiecznych dla zdrowia substancji.

Składniki (na jedną kanapkę):

- 100 g steku rib eye
- 10 g cukinii
- 10 g cebuli
- 10 g grzybów
- 10 g pomidora
- pesto
- 10 g rukoli
- ser pleśniowy

Składniki na domową focaccię:

- 1 kg mąki pszennej
- 500 ml wody, temperatura pokojowa
- 3 opakowania suchych drożdży (21 g)
- ½ łyżeczki drożdży świeży
- 10 g świeżego rozmarynu
- 2 g soli
- 1 dcl oliwy z oliwek

Przygotowanie ciasta:

- Wymieszać drożdże z wodą.
- Po 10 minutach nalezy dodać pozostałe składniki do ciasta. Zagnieść 4 razy: co pół godziny, aż ciasto podniesie się.
- Po wyrośnięciu ciasta włożyć je do formy do pizzy i zpstawić do urośnięcia.  
- Piec w temperaturze 160 ° C przez 40 minut.




Przygotowanie:

- Przykrytą pokrywą patelnię Quadra Z-Q1918 rozgrzać na źródle ciepła w temperaturze 240 ° C (przez dwie minuty).
- Włożyć wołowinę i zmniejszyć temperaturę do 90 ° C, ponieważ patelnia będzie już wystarczająco nagrzana, by uzyskać efekt grillowania. Grillować przez 5 minut z każdej strony, pod przykryciem
- Gdy stek zostanie usmażony, zdjąć z patelni i dodać cebulę, cukinię, pomidory i grzyby.
- Gotować w temperaturze 90 ° C przez 5 minut, bez dodawania wody lub oleju.
- Zdjąć patelnię ze źródła ciepła, skropić warzywa pesto i pokroić stek.
- Ułożyć mięso, grillowane warzywa, rukolę i ser pleśniowy na domowej focaccii.

Aby poczuć rustykalny klimat, porponnujemy podanie kanapki na desce do krojenia Felix Zepter.

Image-1.png

Szef kuchni,
Petra Gerić

Opublikowano: 24.07.2018 14:05:19 przez Zepter International | |
Kulinarny Świat Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.

Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka