Koszyk icon
Banner

Soczyste polędwiczki w boczku

Soczyste polędwiczki w boczku
Narzędzia:

Patelnia URA z dwoma uchwytami
N
aczynie do gotowania ziemniaków

Składniki:

  • 300 gram polędwiczki wieprzowej
  • 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
  • 6-8 plasterków wędzonego boczku
  • 2 jabłka
  • 5 goździków całych 
  • 500 gram małych ziemniaków
  • 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków i frytek

Przygotowanie:


Polędwiczkę myjemy i osuszamy, ściągamy wszystkie błony i kroimy na kilkunastocentymetrowe (ok. 15 cm) kawałki. Każdy kawałek owijamy w plaster boczku, odkładamy na bok. Jabłka kroimy w ósemki.

Na rozgrzanej patelni układamy mięso, przyprawiamy rozmarynem suszonym, po ok. 4 minutach obracamy na drugą stronę do podsmażenia. Dodajemy jabłka i goździki, dusimy razem ok. 8-10 min. Gdy wszystko jest gotowe, zdejmujemy z kuchenki.

Ziemniaczki gotujemy bez wody, ok. 15-20 minut, następnie posypujemy je przyprawą do ziemniaków.

poledwiczki_newbecon.jpg


Smacznego! 
 

Opublikowano: 12.12.2018 10:42:22 przez Zepter International | |
Kulinarny Świat Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.

Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka