Koszyk icon
Banner

Zepter i Mutti: warsztaty kulinarne z dwoma mistrzami kuchni

Zepter i Mutti: warsztaty kulinarne z dwoma mistrzami kuchni

Za nami kolejna edycja wyjątkowych warsztatów kulinarnych Zepter i Mutti. W rodzinnej atmosferze odkrywaliśmy, jak szybko i prosto przygotować pyszne i pełnowartościowe dania. W roli głównej: smak pomidorów prosto ze słonecznych Włoch. Włoska firma Mutti już od 120 lat z pasją tworzy wyjątkowe produkty z pomidorów, wydobywając z nich to, co najlepsze. Jesteśmy szczęśliwi i dumni, że połączyliśmy siły. Wspólnie mogliśmy pokazać, jak łatwo wyczarować potrawy zachwycające pomidorowym smakiem. Wydarzenia, na które zaprosiliśmy całe rodziny, odbyły się w 51 salonach Zepter w całej Polsce. Wzięło w nich udział niemal 2300 osób! Jeśli nie było Cię wśród nich, nic straconego! Już 15 maja rusza kolejna edycja, a tymczasem prezentujemy kilka przepisów. Pomoże Ci nasz niezastąpiony próżniowy blender z funkcją automatycznego gotowania ArtMix Pro

Warsztaty_3.jpg



SOK POMIDOROWY

Składniki na 4 szklanki

300 ml Passaty MUTTI

600 ml wody gazowanej lub niegazowanej

1 łyżeczko TABASCO® Original Red Sauce

1 łyżeczka soli kłodawskiej

1 łodyga selera naciowego (pokrojonego w kawałki)

½ czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę

 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieść w kielichu ArtMix Pro (oznaczonego na niebiesko do potraw zimnych) i zmiksuj (program 2).

 

sok-pomidorowy.jpg

 

AKSAMITNY KREM Z POMIDORÓW

Składniki

800 g (2 puszki) pomidorów Pelati MUTTI

1 papryka czerwona

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

2-3 ząbki czosnku

2 kostki bulionowe eco

400 ml wody

4 łyżki śmietany do zup

Prażone nasiona (słonecznik, dynia)
 

Sposób przygotowania

Pokrojone warzywa i pozostałe składniki włóż do ARTMIXA i wlej wodę. Ustaw program 1 (Zupa) i gotuj 18 minut.

Podaj zupę z łyżką śmietany i prażonymi nasionami.

 

krem-pomidorowy_2.jpg

 

PENNE AL POMODORO

Składniki

500 g makaronu penne lub spaghetti Rummo

800 g (2 puszki) Pulpy Pomidorów Drobno Krojonych MUTTI

3 łyżki oliwy z oliwek

5 ząbków czosnku

6-8 listków świeżej bazylii

½ łyżeczki soli

¼ łyżeczki pieprzu

½ łyżeczka suszonego oregano

100 g parmezanu
 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki, poza makaronem i parmezanem, włóż do ARTMIXA i włacz 1 program (18 minut). W tym czasie zetrzyj parmezan i ugotuj makaron w osolonej wodzie tak, aby był al dente. Odcedź makaron, pozostawiając w garnku 2-3 łyżki wody po jego gotowaniu. Wrzuć gorący makaron z powrotem do garnka, wsyp 3/4 startego parmezanu i wlej gotowy sos. Wszystko delikatnie wymieszaj, tak by makaron dobrze pokrył się sosem, a parmezan się rozpuścił. Pozostały parmezan użyj do posypania makaronu na talerzach.

Penne.jpg

 


Następna edycja warsztatów Zepter i Mutti potrwa od 15 maja do końca lipca. Zapraszamy do salonów w Białymstoku, Bielsko Białej, Gdyni, Gliwicach, Jastrzębiu Zdroju, Katowicach, Krakowie, Lesznie, Tychach, Wrocławu i Zielonej Górze. 


Opublikowano: 04.05.2023 15:15:57 przez Zepter International | |
Z Życia Firmy
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.

Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka